Blog

Tevreden het nieuwe jaar in

1 januari 2014

Het is vandaag 1 januari 2014. Een heel nieuw jaar ligt voor ons. En een nieuw jaar biedt natuurlijk weer veel nieuwe kansen en uitdagingen. Er schiet van alles door mijn hoofd wat ik dit jaar wil doen. Even buiten al het zakelijke wil ik meer aandacht aan mijn gezin besteden, ik wil meer creatief bezig zijn, ik wil minder mopperen en ik wil (nog) meer blij zijn. En dan komt het zakelijke daar nog naast. Tegelijkertijd besef ik ook dat met deze wensenlijst het bij voorbaat al gedoemd is te mislukken. Ik wil te veel en weet daarmee dat ik juist minder tijd heb voor mijn gezin, dat het creatief zijn erbij in zal schieten, dat ik daardoor ga mopperen en dus minder blij ben. Dan heb ik totaal het tegenovergestelde bereikt van wat ik eigenlijk wilde. En eigenlijk maar door één oorzaak, ik leg mijn eigen lat veel te hoog.

Vandaar dat ik vandaag op 1 januari 2014 heb bedacht dat maar één doel heb voor 2014. Tevreden zijn met wie ik ben, wat ik doe en wat ik kan. Daarmee word niet alleen ik gelukkiger, maar zeker weten mijn omgeving ook! Ik wens iedereen een bijzonder tevreden 2014!

Reacties